ELAZIĞ / KEBAN - Musa Coşkun Ortaokulu

OKULUMUZ BÖLGE FİNALLERİNE KATILARAK ÜLKE GENELİNE PROJESİNİ ANLATACAK.

OKULUMUZ TEKNOLOJİ VE TASARIM ALANINDA ''KADEMELİ YANAN ADAPTİF FREN LAMBASI TASARIMI'' PROJESİ İLE ENERJİ, SÜRÜŞ GÜVENLİĞİ VE KULLANICI RAHATLIĞINI ARTIRMA GİBİ KONULARDA YENİLİK ÇALIŞMASI İLE TÜBİTAK YARIŞMASINDA BÖLGE FİNALLERİNE KALMIŞTIR.

AMACIMIZ: Trafikte arkadan gelen sürücülere daha net bir fren bilgisi aktarmak için kademeli yanan adaptif bir fren tasarımı yapmaktır.

ÖNGÖRÜMÜZ: Gelişen ve Değişen dünyada  sürücülerin her fren lambası ışığı esnasında içlerinde oluşabilecek korkuyu yenmek, araç kullanırken tüketilen enerji miktarını ani fren ile artmasını azaltarak yerinde ve zamanında ne kadar fren yapıldıgını görerek daha yaşanabilir bir dünya sunmaktır.

Okulumuz Fen Bilimleri öğretmenimiz Selma DURAN danışmanlığında öğrencilerimiz Rabia Nur FIRAT ve Zeynep Zerrin TAŞ ın geliştirdiği proje il elemelerini geçip Bölge finallerine katılamaya hak kazanmıştır.

Projeye katkı veren öğretmenimizi ve öğrencilerimizi tebrik ediyor başarılarının  devamını diliyoruz.

Yayın: 02.04.2024 - Güncelleme: 02.04.2024 15:01 - Görüntülenme: 105