ELAZIĞ / KEBAN - Musa Coşkun Ortaokulu

TÜBİTAK 2204-B Değerler Eğitimi Anket Duyurusu

TÜBİTAK 2204-B Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri kapsamında,  Değerler Eğitimi alanında hazırlanan projeye ait çıktılar elde edilmiştir.

Oluşturulan anketi ve resimleri oylamanız çalışmamıza katkı sağlayacaktır.

Link adresi: https://forms.gle/u33eXnjpkNH4dsbw5

MEB tarafından belirlenen Kök Değerler ve bu değerlerden hareketle elde edilen Süper Kahramanlara ait görseller aşağıda sunulmuştur.

KÖK DEĞERLER VE BUNLARLA İLİŞKİLİ BAZI TUTUM VE DAVRANIŞLAR

1.      Adalet: Adil olma, eşit davranma, paylaşma…

2.      Dostluk: Diğerkâmlık, güven duyma, anlayışlı olma, dayanışma, sadık olma, vefalı olma, yardımlaşma.

3.      Dürüstlük: Açık ve anlaşılır olma, doğru sözlü olma, güvenilir olma, sözünde durma.

4.      Öz denetim: Davranışlarını kontrol etme, davranışlarının sorumluluğunu üstlenme, özgüven sahibi olma, gerektiğinde özür dileme.

5.      Sabır: Azimli olma, tahammül etme, beklemeyi bilme

6.      Saygı: Alçakgönüllü olma, başkalarına kendine davranılmasını istediği şekilde davranma, diğer insanların kişiliklerine değer verme, muhatabının konumunu, özelliklerini ve durumunu gözetme.

7.      Sevgi: Aile birliğine önem verme, fedakârlık yapma, güven duyma, merhametli olma, vefalı olma.

8.      Sorumluluk: Kendine, çevresine, vatanına, ailesine karşı sorumlu olma; sözünde durma, tutarlı ve güvenilir olma, davranışlarının sonuçlarını üstlenme.

9.      Vatanseverlik: Çalışkan olma, dayanışma, kurallara ve kanunlara uyma, sadık olma, tarihsel ve doğal mirasa duyarlı olma, toplumu önemseme.

10.  Yardımseverlik: Cömert olma, iş birliği yapma, merhametli olma, misafirperver olma, paylaşma.

07-02-202407-02-202407-02-202407-02-202407-02-2024

Yayın: 07.02.2024 - Güncelleme: 07.02.2024 13:04 - Görüntülenme: 419